Stel zoekt man

Schrijf jezelf NU in voor de meest spannende, GRATIS datingsites!

Geschiedenis internetdating

Internetdating hoe het begon en hoe het nu is

In de jaren negentig werden in Amerika de eerste sites  voor online dating gelanceerd. Mensen konden zich inschrijven, een profiel aanmaken en op zoek gaan naar de ideale partner online. Internet werd toen gezien als een nieuw en uniek platform om een partner te vinden. De eerste datingsites waren vrij simpel en onschuldig opgezet. Toch leidde deze ontwikkeling tot veel positieve reacties. Naarmate de tijd vorderde, gingen steeds meer mensen achter de computer, via de digitale snelweg op zoek naar een date. Met name door het succes van datingsites maar ook door de explosieve toename van internetgebruikers steeg ook de interesse in datingsites.

Iedereen begrijpt wel dat door de toenemende interesse steeds meer bedrijven en ondernemers interesse kregen in internetdating. Dit leidde tot een enorme toename van online datingsites. Al vrij snel zet deze trend zich ook door in Nederland. Op het gebied van internetdating is Nederland altijd een voorloper geweest. Nederland staat namelijk niet voor niets vandaag de dag nog steeds in de top vijf van landen met de meeste datingsites.

Online daten is door de jaren steeds meer geaccepteerd door de maatschappij. Waar men vroeger raar opkeek als je vertelde, dat je nieuwe vriendje of vriendin op internet hebt ontmoet, kijkt men er vandaag de dag steeds minder van op. In 1995 werd door 64% van de Nederlandse bevolking afkeurend gereageerd op internetdating. Het zou dubieus zijn, niet te vertrouwen en mensen vonden het veelal triest dat je via internet op zoek ging naar romantiek. Hetzelfde onderzoek had in 2006 compleet andere resultaten! Toen bleek nog maar 23% van de Nederlandse bevolking minstens net zo negatief tegenover internetdating te staan als elf jaar eerder!

Internetdating wordt vandaag de dag gezien als een andere mogelijkheid om romantiek te vinden. Het is helemaal niet meer vreemd om jezelf in te schrijven op een datingsite. Het is net zo normaal als een avondje uitgaan om daar een leuke man of vrouw te ontmoeten! Daarnaast wordt internet steeds meer gebruikt om elkaar goed te leren kennen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sociale media als hyves en facebook. Als je iemand ontmoet tijdens uitgaan wordt er steeds vaker naast een telefoonnummer ook e-mailadres of een social mediasite uitgewisseld. Door de toename van de smartphone is dit laatste fenomeen alleen nog maar toegenomen.

Het aanbod aan datingsites blijft ondertussen steeds maar toenemen. Er komen verschillende datingsites voor mensen die op zoek zijn naar specifieke dates. Denk daarbij aan homoseksuele datingsites, sites voor een bepaald subcultuur, sites voor mensen uit een bepaald geloof en erotische datingsites.

Het is natuurlijk heel mooi om te zien dat er steeds meer mogelijk is maar de toename heeft ook een keerzijde. Steeds meer mensen en bedrijven willen misbruik maken van de situatie. Ze zien in internetdating een manier om geld te verdienen en er komen steeds meer discutabele sites. Er zijn vandaag de dag enorm veel sites voor online dating die (grotendeels) nep zijn. Deze sites zijn alleen gemaakt om geld te verdienen over de ruggen van onbewuste online daters. Dit is vooral het geval binnen het gedeelte erotische, spannende en stel zoekt man dating!

Uiteraard komt er veel bij kijken om een datingsite op te zetten en deze draaiende te houden. Het is dan ook niet meer dan logisch exploitanten van een datingsite een kleine bijdrage vragen aan hun gebruikers. Maar we willen dan wel dat het op een eerlijke manier gebeurt, met echte mensen! Stel zoekt man  zet voor u sites op een rijtje die wél eerlijk zijn. Ga naar de home-pagina om te kijken welke sites uitgebreid zijn getest. Op deze sites kun je je gratis inschrijven! Op deze manier kun je  de site rustig verkennen. Daarna kun je voor jezelf de beslissing nemen wil ik doorgaan met deze datingsite of niet. Stel zoekt man vindt dat de sites uit onze top-5 in ieder geval de moeite waard zijn!